Ravinteikkaan ja hyväkuntoisen maan rikkakasvit

Ravinteikas maaperä tukee hyvää kasvua, multa on kuohkeaa ja murumaista. Ravinteikkaassa ja hyväkuntoisessa maassa viihtyvät useat sekä yksi- että monivuotiset rikkakasvit. Tutustu ravinteikkaan ja hyväkuntoisen maan rikkakasveihin, kuten peltoemäkkiin, nokkoseen, pihatähtimöön, jauhosavikkaan, hierakkaan, peltotaskuruohoon, lutukkaan, horsmiin, pillikkeisiin ja vuohenputkeen.

Rikkakasvien luonnonmukaiseen torjuntaan istuttamattomilla alueilla voit käyttää Cooper BIO NWS Rikkahävitettä.

Ravinteikkaan ja hyväkuntoisen maan rikkakasvit

Peltoemäkki

Peltoemäkki on yksivuotinen ruoho, joka leviää siemenistä. Sen lehdet ovat hennot ja sinivihreät, torvimaiset kukat taas vaaleanpurppuranpunaiset. Korkeus n. 20–30 cm.

Nokkoset

Nokkonen on monivuotinen ruoho, jonka varsi on tukeva ja sahalaitaisissa lehdissä on poltinkarvoja. Nokkonen leviää tehokkaasti maavarsien avulla. Korkeus n. 30–150 cm.

Pihatähtimö

Pihatähtimö on yksivuotinen ruoho, jonka lehdet ovat leveänpuikeat, hedelmä munanmuotoinen ja kukka valkoinen. Se leviää siemenistä. Korkeus n. 5–30 cm.

Jauhosavikka

Jauhosavikka on yksivuotinen ruoho, jonka varsi on tukeva, kukat pieniä ja lehdet harmaanvihreitä jauhomaisella pinnalla. Jauhosavikka leviää siemenistä. Korkeus n. 10–100 cm.

Hierakat

Hierakat ovat monivuotisia pystyvartisia ruohoja. Lehdet ovat suikeat ja kukinto harva, tähkämäinen ja vihertävä. Kasvin varsin on tukeva ja juuret voimakkaat.

Peltotaskuruoho

Peltotaskuruoho on yksivuotinen ruoho, jonka korkeus on 20–40 cm. Kukka on valkoinen ja siemenkodat pyöreät ja reunoiltaan läpikuultavat. Kukinta ajoittuu kesä–syyskuulle.

Lutukka

Lutukat ovat yksivuotisia ristikukkaiskasveja. Kukkavarsi kohoaa lehtiruusukkeista. Kukat ovat valkoiset ja pienet lehdet nuolityviset. Kukinta ajoittuu touko–lokakuulle.

Maitohorsma ja lehtohorsma

Maitohorsman purppuranpunaiset kukat ovat tähkämäisessä kukinnossa ja lehdet pitkät sekä kapeat. Lehtohorsmassa vaaleanpunaiset pienet kukinnot ovat yksittäin latvassa.

Kirjopillike ja peltopillike

Kirjopillikkeen huulimaiset kukat ovat vaaleankeltaiset ja niissä on sinipunainen laikku. Peltopillike muistuttaa kirjopillikettä vaaleanpunaisine tai kellanvalkoisine kukkineen.

Vuohenputki

Vuohenputken kukinto on valkoinen "koiranputken sarjakukinto" ja lehdet pitkäruotiset. Kukinta ajoittuu kesä–elokuuhun. Kukinta ajoittuu kesä–elokuuhun. Korkeus n. 30–100 cm.

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi