Muurahaiset

Muurahaiset ovat ekosysteemin kannalta tärkeitä, mutta kotona ja puutarhassa niistä voi olla selvää haittaa. Muurahaiset voivat tunkeutua sisätiloihin ruokailemaan ja heikentää puurakenteita kaivamalla niihin pesäkoloja. Ulkosalla ne hoitavat kirvoja sekä syövät tuho- ja hyötyhyönteisiä. Jotkut lajit myös purevat herkästi aiheuttaen kirvelyä iholla. Muurahaisten torjunta alkaa lajin tunnistamisella.

Muurahaislajit

Sokerimuurahainen

Yleisin muurahaislaji on noin 4–5 mm pitkä musta sokerimuurahainen. Sisällä ne aiheuttavat haittaa yleensä tiskipöydällä ja ruokakaapissa.

Hevosmuurahainen

Maamme suurin muurahainen on musta ja noin 6–15 mm pitkä. Pesät ovat tavallisesti lähellä maan pintaa olevissa rakenteissa, myös lattioissa, välipohjissa ja parvekkeissa.

Faraomuurahainen

Keltaisen, n. 2 mm pitkän faraomuurahaisen pesät sijaitsevat seinän raoissa ja täytteissä, yleensä lämpölähteen vieressä. Se aiheuttaa haittaa esiintymällä ravintoaineissa.

Kekomuurahainen

Kekomuurahainen on rusehtava, takaosaltaan tummempi ja n. 4–11 mm pitkä. Jos kekomuurahaisten keko sijaitsee lähellä pihapiiriä, ne voivat haitata ihmisten ja lemmikkien oleilua.

Kantomuurahainen

Kantomuurahainen on kekomuurahaista muistuttava ruskea laji, joka esiintyy mm. savupiipun juuressa ja muissa lämpimissä paikoissa.

Keltiäinen

Keltiäinen on nimensä mukaisesti keltainen 2 mm:n pituinen valonarka laji, joka pesii etenkin vanhoilla nurmikoilla ja niityillä.

Viholainen

Viholainen eli "kusiainen" on väriltään kellertävä noin 3–5 mm pitkä. Viholainen erittää pistäessään kirvelevää eritettä.

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi