Käyttö- ja turvallisuusohjeet

Näin käytät torjunta-aineita oikein ja turvallisesti

Kasvintuotannossa ja puutarhoissa käytettäviä torjunta-aineita kutsutaan myös kasvinsuojeluaineiksi. Kasvinsuojelun lisäksi torjunta-aineita käytetään varastoissa ja kotitalouksissa hyönteisten ja jyrsijöiden torjumiseen.

Kun torjutaan tuholaisia, torjunta-aine vaikuttaa myös samassa ympäristössä mahdollisesti oleviin hyödyllisiin eliöihin. Torjunta-aineiden käytössä on rajoitteita, joita pitää noudattaa. Kasvien käsittelyssä on huolehdittava, että sadonkorjuun aikaan ei ole enää vaaraa torjunta-ainejäämistä.

Torjunta-aineet jaotellaan kuuteen ryhmään:

  • Hyönteiskarkotteet
  • Kasvitautien torjunta-aineet
  • Kasvunsääteet
  • Rikkakasvien torjunta-aineet
  • Tuhoeläinten torjunta-aineet sisätiloissa
  • Tuhoeläinten torjunta-aineet viljelykasveilla

Torjunta-aineen säilytys ja käyttö

Säilytä aineet lukittavassa kuivassa paikassa. Huolehdi, että talvella säilytyslämpötila ei laske pakkasen puolelle. Lue aina käyttöohjeet ennen kuin käytät tuotetta. Käytä suojakäsineitä, pitkähihaisia vaatteita ja suojaavia jalkineita sekä tarvittaessa myös suojalaseja. Jos pakkausta pitää ravistaa ennen käyttöä, tee se huolella. Noudata annosteluohjetta. Aine ei tehoa yhtään paremmin, vaikka lisäisit annostelua.

Pese kätesi ja ruisku huolellisesti käytön jälkeen. Jos ruiskutat rikkaruohojen torjunta-aineita, käytä mieluummin toista ruiskua tuholaisten torjuntaan. Näin vältät sen, että rikkaruohojen torjunta-ainetta joutuisi vahingossa vihanneksiin tai koristekasveihin. Hävitä tyhjät pakkaukset ja mahdollisesti vanhentuneet tuotteet pakkauksissa mainittujen ohjeiden mukaan.

 

Muista varoaika eli käsittelyn ja sadonkorjuun välinen aika

Torjunta-aineelle asetetaan tarvittaessa varoaika, jonka aikana kasvin sadonkorjuu on kielletty. Varoajan jälkeen torjunta-aine on hajonnut tuotteessa joko kokonaan tai niin alhaiselle tasolle, että siitä ei ole terveydellistä haittaa.

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi