Hiiret

Hiiret saastuttavat elintarvikkeita, turmelevat pakkausmateriaaleja sekä aiheuttavat rakennuksissa jyrsintävaurioita tuhoamalla esimerkiksi rakenteita ja sähköjohtoja. Tuholaisvahinkojen lisäksi hiiret ja rotat saattavat levittää ihmiseen ja kotieläimiin tarttuvia tauteja. Näistä yleisimpiä ovat Suomen oloissa salmonella-bakteerin aiheuttamat suolistoinfektiot.

Hiirten torjunta: Käytä hiirten torjuntaan asunnoissa, varastoissa ja maatilarakennuksissa Cooper Tahnasyöttiä ja Cooper Palasyöttiä.

 

Rotat

Rotat saastuttavat elintarvikkeita, turmelevat pakkausmateriaaleja sekä aiheuttavat jyrsintävaurioita erilaisille rakenteille ja laitteille jyrsimällä sähköjohtoja ja muovisia viemäriputkia. Vahinkojen ohella rotat aiheuttavat epäsiisteyttä ja voivat levittää ihmiseen ja kotieläimiin tarttuvia tauteja. Meidän oloissamme yleisempiä ovat salmonella- ja leptospirainfektiot. Etenkin sikatiloilla, broilerikasvattamoissa ja teurastamoissa ne levittävät eläintauteja (trikinoosi, salmonelloosi ym.). Rotta elää yleensä 1–2-vuotiaiksi.

Rottien torjunta: Rottien torjunnassa ennaltaehkäisevä torjunta on tärkeää. Asuinkiinteistöissä talousjätteet ja kompostit pidetään rotanpitävissä astioissa. Maatilatalouksissa tulisi estää rottien pääsy vilja- ja eläinrehutiloihin. Kemiallisista torjunta-aineista mainittakoon mm. rotanmyrkky "342". Syötit on laitettava muovisiin syöttilaatikoihin, etteivät muut kuin rotat pääse niitä nauttimaan.

 

Tuotteet hiirien torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi