Koristepensaiden tuholaiset

Kun koristepensaissa alkaa näkyä käpristyneitä lehtiä, putoilevia nuppuja tai pensaat seitteihin, jäljet johtavat usein tuholaisiin. Kun tuholaiset havaitaan riittävän ajoissa, ne on helpompi torjua ja niiden aiheuttamat tuhot minimoida.

Tutustu ruusujen, tuomen ja muiden koristepensaiden tuholaisiin sekä niiden torjuntakeinoihin.

Kaikkien pensaiden tuholaiset

Kirvat

Kirvat ovat hyvin yleisiä koko maassa puissa, pensaissa, koristekasveissa sekä vihanneksissa. Ne imevät kasvien nestettä, jolloin kasvi kituu ja kasvu heikkenee.

Kääriäiset

Kääriäiset ovat pikkuperhosia. Toukat tunnistaa yleensä siitä, että ne käärivät suojakseen lehden tai sitovat lehtiä yhteen seitillä. Lajeista useimmat ovat harmittomia.

Ruusujen tuholaiset

Vattukärsäkäs

Vattukärsäkäs on 2,5–3,5 mm mittainen mustanharmaa ja hoikka kärsäkkäisiin kuuluva kovakuoriainen. Sen aiheuttamat tuhot näkyvät putoilevina nuppuina ja matoina marjoissa.

Ruusupistiäinen

Ruusupistiäisen toukat syövät ruusun lehdet ja jos toukkia on runsaasti, ne saattavat kaluta koko oksan. Yleensä pistiäisen toukkia ei tarvitse torjua.

Tuomen tuholaiset

Tuomenkehrääjäkoi

Tuomenkehrääjäkoi on valkoinen mustapilkullinen pikkuperhonen. Sen toukat valtaavat keväällä tuomen ja kietovat sen lopulta harmaan seitin peittoon.

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi