Kirvat

Vioittuneet silmut ja lehdet ovat oireita kirvoista (Aphidoidea).  Kirvatimevät kasvien nestettä, jolloin kasvi kituu ja kasvu heikkenee. Lehtien käpertyminen on monesti niiden aikaansaamaa, ja tällöin kannattaakin katsoa lehden alapinnalle.

Kirvat ovat hyvin yleisiä koko maassa puissa, pensaissa, koristekasveissa sekä vihanneksissa. Niitä voi olla myös kasvihuoneissa ja sisätiloissa kasvavissa kasveissa. Lajeja on paljon ja niitä tavataan keväästä syksyyn. Parin millin mittaisia otuksia voi olla suuri määrä kasvien lehtien alapinnoilla, varsissa tai nuorissa versoissa. Usein tuholaisia on niin paljon, että kasvin pelastamiseksi kirvat pitää torjua.

Kirvoilla on paljon luontaisia vihollisia, kuten petoluteet, leppäpirkot, harsokorennot ja linnut. Muurahaiset sen sijaan suojelevat kirvoja ja saavat palkinnoksi pisaran mesikastetta, kirvan ulostetta.

Kirvojen torjunta: Hyötyeläinhoukuttimen avulla voit lisätä luontaisten petohyönteisten määrää. Tarpeen vaatiessa voit käyttää myös Cooper BIO Bioruiskutetta.

Tuotteet pihan ja puutarhan tuholaisten torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi