Kodin tuhoeläimet

Kodin tuholaiset eivät ole vain epämiellyttävä riesa, vaan ne saattavat myös tuhota elintarvikkeita ja tekstiilejä sekä vaurioittaa rakennusta ja sähköjohtoja. Tuholaiset voivat tunkeutua kotiin ruoan ja lämmön perässä tai esimerkiksi matkatavaroiden, vaatteiden, huonekalujen tai elintarvikkeiden mukana. Paikat kannattaa pitää siistinä, sillä tämä heikentää tuholaisten elinolosuhteita. Kutsumattomat vieraat voivat ilmestyä mihin tahansa kodin tilaan, mutta onneksi niiden hävittäminen onnistuu useimmiten helposti kotikonstein. Mikäli havaitset kodissasi tuholaisia, ota ensin selvää, mikä laji on kyseessä, siivoa paikat huolellisesti ja käytä tuholaistorjuntaan sopivaa Cooper-tuotetta.

Muurahaiset

Muurahaiset tunkeutuvat sisätiloihin ruokailemaan ja voivat pesäkoloillaan heikentää puurakenteita. Ulkona ne hoitavat kirvoja ja syövät hyönteisiä. Suomessa on n. 60 muurahaislajia.

Hyttyset ja kärpäset

Hyttyset ja kärpäset kiusaavat ihmisiä kodeissa, pihapiirissä ja mökeillä keväästä lähtien ilmojen lämmetessä. Suomessa elää n. 40 hyttyslajia ja tuhansia kärpäslajeja.

Elintarviketuholaiset

Elintarviketuholaiset elävät ruokatavaroissa ja niiden säilytyspaikoissa. Ryhmään kuuluvat mm. faraomuurahainen, jauhokoisa, riisihärö, rohmukuoriainen ja torakka.

Tekstiilituholaiset

Tekstiilituholaiset tulevat kotiin ulkoa tai tekstiilien ja kalusteiden mukana. Ryhmään kuuluvat mm. museo- ja pilkkuturkiskuoriainen, vaatekoi sekä vyöihra- ja vyöturkiskuoriainen.

Kirput, luteet ja täit

Vaatetäi on 3–4 mm pituinen hyönteinen, joka elää vaatteissa. Vaatetäitä tavataan nykyisin lähinnä yömajoissa ja tilapäismajoituksessa elävien ihmisten vaatteissa.

Muut hyönteiset

Muita kotien riesoja ovat sokeritoukat, jauhopukit ja kotikukissa viihtyvät tuhohyönteiset, kuten lehtikirvat, vihannespunkit sekä kilpi- ja villakilpikirvat.

Hiiret ja rotat

Hiiret ja rotat saastuttavat elintarvikkeita, turmelevat pakkausmateriaaleja sekä aiheuttavat rakennuksissa jyrsintävaurioita tuhoamalla rakenteita ja sähköjohtoja.

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi