Koristekasvien tuholaiset

Koristekasveissa tuholaisten läsnäolo voi näkyä esimerkiksi kasvun heikkenemisenä, vioittuneina lehtinä ja nuppujen kuivumisena. Kun tuhoeläimet havaitaan riittävän ajoissa, ne on helpompi torjua.

Kartoita kasvissa näkyvät oireet, tutustu kasvituholaisiin ja löydä tehokas torjuntakeino.

Kaikkien kasvien tuholaiset

Kirvat

Kirvat ovat hyvin yleisiä koko maassa puissa, pensaissa, koristekasveissa sekä vihanneksissa. Ne imevät kasvien nestettä, jolloin kasvi kituu ja kasvu heikkenee.

Etanat ja kotilot

Etanoissa koiras ja naaras ovat samassa yksilössä, joten yhdestäkin etanasta voi syntyä uusia etanoita. Lehtikasat, pitkä ruohikko ja kosteat maakuopat ovat niiden suosimia paikkoja.

Lehtipistiäiset

Lehtipistiäisiä on useita satoja lajeja, joista osa on haitallisia tuholaisia. Pistiäisen toukat voivat esiintyä yksittäin tai suurina ryhminä.

Äkämäsääsket

Äkämäsääsket aiheuttavat harvoin merkittävää tuhoa puutarhassa. Joinakin vuosina sääskien toukat voivat aiheuttaa koristekasvien nuppujen kuivumista.

Sylkikaskaat

Sylkikaskaita on Suomessa useita lajeja. Monen lajin toukat elävät erittämänsä sylkipallon sisällä. Sylkikaskaat munivat loppukesästä kasveihin munia.

Miinaajakärpäset

Miinaajakärpästen toukat kaivelevat kasvien lehtiin käytäviä. Kasvihuoneissa miinaajakärpäset voivat aiheuttaa tuhoja tomaatilla ja salaatilla.

Sokerimuurahainen

Yleisin muurahaislaji on n. 4–5 mm pitkä musta sokerimuurahainen. Sisällä ne aiheuttavat haittaa yleensä tiskipöydällä ja ruokakaapissa.

Liljakasvien tuholaiset

Liljakukko

Liljakukko on kirkkaan punainen kuoriainen, joka tuhoaa liljojen lehtiä. Liljakukot talvehtivat aikuisina ja ilmestyvät puutarhaan hyvin varhain.

Ristikukkaisten koristekasvien ja krassien tuholaiset

Kirpat

Kirpat vioittavat kaalikasvien ja koristekasvien lehtiä tekemällä niihin reikiä. Ne voivat tuhota nopeasti kaalin taimet. Kuivuus pahentaa tuhoa.

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi