Kääriäiset

Oireina omenakääriäisestä (Cydia pomonella ) ovat vauriot hedelmissä ja vioituksen huomaakin usein raakileen pinnalla olevasta kohoumasta tai ulostekasasta. Toukat kaivautuvat omenan sisään ja ensimmäinen merkki vioituksesta onkin pistemäinen reikä kuoressa, josta tihkuu pisara kasvinestettä. Kypsissä omenoissa on toukan tekemiä käytäviä ja omenan pinnassa tummia laikkuja.

Omenakääriäinen  on noin 1 cm:n mittainen pikkuperhonen, jonka siivet ovat harmaanruskean kirjavat ja etusiipien kärjessä on kuparinvärinen laaja laikku. Perhoset aloittavat lentonsa toukokuun lopussa ja alkavat munia omenapuiden raakileille ja lehdille, jos lämpötila on yli 15 °C astetta.

Pikkuhedelmäkääriäinen

Pikkuhedelmäkääriäisen (Pammene rhediella) vioitukset ovat melko lailla samanlaisia kuin omenakääriäisellä. Toukat kaivavat käytäviä ja koloja myös omenan pintaan, ja joskus raakileita on seitin avulla kiedottu yhteen. Toukat voivat vioittaa useita raakileita. Kääriäisten luontaisia vihollisia ovat mm. petoluteet.

Kääriäisten torjunta: Keväällä etenkin vanhojen ja sammaloituneiden puiden ruiskutus Cooper BIO Kevätruiskutteella vähentää talvehtineiden kääriäisten määrää.

Tuotteet pihan ja puutarhan tuholaisten torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi