Vattukuoriainen

Vattukuoriainen (Byturus tomentosus)  on vadelman tuholaisista haitallisin. Aikuiset kuoriaiset nakertavat koloja nuppuihin ja vioittavat myös kukkia. Naaraat munivat kukkiin ja toukat kaivautuvat kukkapohjaan ja marjaan. Vioitukset näkyvät mustuneina kohtina.

Aikuinen kuoriainen on noin 4 cm pitkä, harmaanruskea, kellertävien karvojen peittämä. Marjoja tuhoava toukka on 5–7 mm, kellertävä, selkäpuolelta ruskean ja kellertävän kirjava sekä lyhytkarvainen. Aikuiset kuoriutuvat keväällä, kun maan pinta on lämmennyt 14 asteeseen

Vattukuoriaisen torjunta:Torjuntaan on syytä ryhtyä heti, kun nupuissa näkyy vioituksia. Ensimmäinen ruiskutus pitää tehdä Cooper BIO Bioruiskutteella, kun nuput ovat vielä pieniä ja toinen ruiskutus tarvittaessa juuri ennen kukinnan alkua.

vattukärsäkäs

Vattukärsäkäs (Anthonomus rubi) on 2,5–3,5 mm mittainen mustanharmaa ja hoikka kärsäkkäisiin kuuluva kovakuoriainen. Toukka on 3–4 mm mittainen, kellanvalkoinen mato, jonka pää on vaaleanruskea. Sen löytää useimmiten marjan sisältä. Aikuiset kärsäkkäät syövät ensin reikiä nuoriin vadelman lehtiin. Kun nuput kehittyvät, vattukärsäkäs munii nuppuun ja puraisee kukkaperän lähes poikki. Toukat kehittyvät nupuissa, jotka putoavat maahan. Vattukärsäkäs aiheuttaa samanlaista vioitusta mansikalla ja ruusuilla, joilla se myös lisääntyy.

Vattukärsäkkään torjunta: Villivadelmien hävittäminen vadelmaviljelyksen läheltä vähentää kärsäkkäiden esiintymistä, ja kasvuston ruiskutus juuri ennen kukintaa Cooper BIO Bioruiskutteella vähentää kuoriaisten määrää.

Tuotteet pihan ja puutarhan tuholaisten torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi