Herukkakoi

Herukkakoi (Lampronia capitella) on pikkuperhonen, jonka toukat vioittavat keväällä herukkapensaan lehtiä ja silmuja. Ruskeiden perhosten siivissä on hopeanvalkoiset täplät. Ne lentävät kesäkuussa munimaan raakileisiin. Kehittyvä toukka syö raakileen, joka muuttuu punertavaksi ja putoaa. Keskenkasvuiset toukat talvehtivat pensaan oksistossa ja maassa, josta ne siirtyvät keväällä silmuihin.

Herukkakoin torjunta: Silmujen puhkeamisen aikaan kannattaa tarkastaa muutamia silmuja, ettei niiden sisällä ole toukkaa. Jos useasta silmusta löytyy toukka, oksat on tarpeen leikata pois. Talvehtineiden toukkien määrää vähentää ruiskutus keväällä Cooper BIO Kevätruiskutteella. Kesällä aikuisten houkuttelemiseksi voi käyttää feromoniansaa.

 

Herukansilmukoi

Herukansilmukoi (Euhyponomeutoides albithoracellus) on noin sentin mittainen vaalean tiilenpunertava koiperhonen, jolla on hohtavanvalkoinen etuselkä ja pää. Se aiheuttaa silmuihin samantapaisia vioituksia kuin herukkakoi. Aikuiset koit lentävät kesäkuun lopulta elokuun alkuun. Naaras munii yksittäisiä munia herukan lehtien alapinnalle, lehtisuonien viereen. Toukka talvehtii silmun sisällä. Herukansilmukoilla on paljon luontaisia vihollisia.

Tuotteet pihan ja puutarhan tuholaisten torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi