Sokeritoukat

Sokeritoukka  on noin sentin mittainen, siivetön, hopeanhohtoinen ja taaksepäin suippeneva. Sen takapäässä on kolme pitkää sukasta. Sokeritoukka elää kosteissa sisätiloissa, usein keittiöissä ja kylpyhuoneissa, joissa se pesiytyy levyjen ja kaakeleiden alle sekä putkikanaviin. Sokeritoukka liikkuu yleensä pimeässä, joten ne saattaa yllättää laittamalla yhtäkkiä valot päällä.

Ravinnokseen sokeritoukat käyttävät tärkkelyspitoisia aineita, kuten leivänmuruja ja homesieniä. Liikkuessaan paikasta toiseen ne saattavat levittää tartuntaa varsinkin sairaaloissa ja muissa laitoksissa. Niiden on myös todettu nakertavan muun muassa kirjojen nahkakansia. Sokeritoukkien aiheuttama haitta on yleensä vähäinen johtuen pienestä yksilömäärästä.

Sokeritoukkien torjunta: Sokeritoukka pysyy poissa kuivista ja hyvin ilmastoiduista paikoista. Pesu- ja sosiaalitiloista se voidaan torjua käsittelemällä ne Cooper Aerosolilla kerran viikossa kuutena peräkkäisenä viikkona esimerkiksi illalla tilojen viimeisen käytön jälkeen. Käsittelyn jälkeen tilat pidetään suljettuina yön yli.

Tuotteet sokeritoukkien torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi