Lehtikirvat

Yleisimmin kotikukissa esiintyviin tuhoojiin kuuluvat lehtikirvat, jotka ovat vihertäviä 2–3 mm:n pituisia hyönteisiä. Kirvat esiintyvät usein tiheinä ryhminä nuorissa varsissa ja lehtisuonissa.

Lehtikirvojen torjunta:Lehtikirvat on helppo torjua Cooper BIO Puutarha-aerosolilla. Kirvojen suosimia kasveja ovat kiinanruusu ja sineraaria, mutta niitä esiintyy myös muissa kasveissa.

Vihannespunkki

Vihannespunkki on pieni rusehtava punkki. Aivan pientä määrää vihannespunkkeja on vaikea havaita ilman huolellista tarkkailua. Vaaleat pilkut lehtien yläpinnalla ovat ensimmäinen merkki. Kun kasveista alkaa näkyvästi löytyä seittiä, on punkkeja jo paljon. Vihannespunkit ovat monien viherkasvien ja esimerkiksi äitienpäiväruusun tuholaisia.

Vihannespunkin torjunta: Cooper BIO Puutarha-aerosoli tehoaa vihannespunkkiin, mutta hyvä torjuntatulos edellyttää useita käsittelyjä runsaan viikon välein. 

Kilpikirva ja villakirva

Kilpikirva
Kilpikirva on noin 3–4 mm pituinen litteä, tiukasti alustaan painautunut hyönteinen, joka ei liiku aikuistumisen jälkeen. Kilpikirvaa on usein tiheinä ryhminä kovapintaisilla varsilla. Hiussaniainen kuuluu kilpikirvan suosikkikasveihin.

Villakilpikirva
Villakilpikirva  on samannäköinen hyönteinen kuin kilpikirva, mutta se erittää suojakseen vaharihmastoa, jonka suojassa kirva elää. Villakilpikirvat on helppo tunnistaa valkeista "villatupsuista" lehtihangoissa, kaktuksissa ja vastaavissa paikoissa.

Kilpikirvan ja villakilpikirvan torjunta: Kilpikirva ja villakilpikirva ovat kotioloissa melko vaikeita torjua. Kannattaa harkita vakavasti sellaisen kasvin poisheittämistä, jossa on näitä tuholaisia.  

Tuotteet hyönteisten torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi