Jauhokoisa

Jauhokoisat elävät myllyissä ja leipomoissa, joista ne kulkeutuvat tuotteiden mukana koteihin. Jauhokoisan toukka on pari senttiä pitkä, vaalea, pehmeäihoinen ja harvakarvainen. Aikuisen jauhokoisaperhosen siivenkärkien väli on 2 cm.

Toukka suosii vehnäjauhoja (muutkin kelpaavat) ja erittää hämähäkinseittiä muistuttavaa rihmaa, joka aiheuttaa jauhojen paakkuuntumista. Paakkuuntunut massa sisältää runsaasti toukkien tummia ulostehiukkasia. Toukat koteloituvat massaan ja kotelosta kehittyy aikanaan aikuinen perhonen, joka lentää öisin ja istuu päivät hämärissä paikoissa siivet suljettuina.

Jauhokoisan torjunta:Vaeltavat toukat tekevät torjunnan vaikeaksi ja pitkään jatkuvaksi. Tilojen tarkkailu ja toukkien esiintymispaikat imuroidaan sekä puhdistetaan. Saastuneet elintarvikkeet hävitetään. Elintarvikkeiden säilytyspaikkojen yleisestä siisteydestä on huolehdittava. Asunnoissa perhosten ja niiden toukkien torjuntaan sopiva valmiste on Cooper Aerosoli. Valmisteella sumutetaan toukkien ja aikuisten perhosten esiintymispaikat. Käsittely uusitaan tarvittaessa.

Intianjauhokoisa

Intianjauhokoisat kulkeutuvat koteihin kuivattujen hedelmien, manteleiden ja muiden pähkinöiden sekä makeistuotteiden mukana. Toukka on 1,5 senttiä pitkä, vaaleankeltainen ja selkäkarvojen tyvestä puuttuu tumma pilkku (vrt. jauhokoisan toukka). Toukan väri vaihtelee ravinnon mukaan. 

Intianjauhokoisan torjunta: Saastuneet elintarvikkeet hävitetään ja elintarvikkeiden säilytyspaikat imuroidaan sekä pidetään siisteinä. Toukkien ja perhosten esiintymispaikat sumutetaan Cooper Aerosolilla. Käsittely uusitaan tarvittaessa.

Tuotteet elintarviketuholaisten torjuntaan

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi