Tiiviin tai savisen maan rikkakasvit

Maaperän laatu ja kunto vaikuttavat siihen, mitkä rikkaruohot siinä viihtyvät. Savimaa on märkänä tiivis ja painava, kuivana taas kivikova. Sitä on erittäin vaikeaa lapioida. Viljelyalustana savimaa on hyvä, mutta se sitoo helposti liikaa kosteutta. Savimaata voi parantaa lisäämällä siihen esimerkiksi multaa tai turvetta sekä hiekkaa, joka tekee maasta ilmavampaa. Tiiviin ja savisen maan rikkakasveihin kuuluvat mm. rönsyleinikki, peltosaunio, leskenlehti, pelto-ohdake ja valvatti.

Rikkakasvien luonnonmukaiseen torjuntaan istuttamattomilla alueilla voit käyttää Cooper BIO NWS Rikkahävitettä.

Tiiviin tai savisen maan rikkakasvit

Rönsyleinikki

Rönsyleinikki on monivuotinen, n. 15–50 cm korkea kasvi. Kukka on keltainen ja lehdistö maanmyötäinen tai hieman koholla. Valtaa varjoisan nurmikon vauhdilla.

Peltosaunio

Peltosaunio eli saunakukka on yksivuotinen 20–80 cm korkea kasvi. Lehdet ovat liuskaiset ja muistuttavat tillin lehtiä. Kukinto on valkoinen ja päivänkakkaramainen.

Leskenlehti

Leskenlehti kukkii keväällä keltaisin kukin. Isot, pyöreät nukkapintaiset lehdet kasvavat alkukesästä. Juurakko on pitkä ja haarova. Leskenlehti on keväällä hyvä perhoskasvi.

Pelto-ohdake

Monivuotinen pelto-ohdake on sileävartinen, sen lehdet ovat runsaat, liuskaiset ja piikikkäät. Tupsumainen kukka on sinipunainen. Korkeus n. 40–120 cm.

Valvatit

Monivuotisten valvattien keltaiset kukat muistuttavat voikukkaa. Katkaistaessa niiden varresta ja lehdistä erittyy valkoista maitiaisnestettä. Valvatit ovat hyviä perhoskasveja.

 

Jälleenmyyjät

Cooper-tuotteita saat hyvinvarustetuista puutarhatarvikkeita myyvistä liikkeistä!


Käytä torjunta-aineita turvallisesti.
Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Berner Oy
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

info@berner.fi

Kuluttajapalvelu: +358 20 791 00

Muita Bernerin sivustoja:
greencare.fi
berner.fi